Türkiye’ye 30 kilogram kokain sokmaya çalışırken yakalanan iki Bulgar vatandaş gözaltına alındı.
Bulgaristan Uyuşturucu ile Mücadele Genel Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Teşkilatı ve Hudut Muhafaza Genel Müdürlüğü işbirliğiyle dört aylık teknik takip sürecinin ardından 45 yaşındaki P.D. ve bir diğer kişiyi suçüstü yakaladı. Bulgaristan’dan Türkiye’ye giden bir minibüste, ustaca gizlenmiş bölmelerde 30 kilogram kokain bulunarak ele geçirildi.
Sofya Bölge Savcılığı, bu büyük miktardaki uyuşturucuya dair bir TIR’ın, Vidin yakınlarındaki Tuna Köprüsü 2’den ülkeye giriş yaparken Petrohan Geçidi yakınlarında düzenlenen operasyonda 30 kilogram kokain ele geçirildiğini bildirdi. Uyuşturucu taşıdığı düşünülen TIR’a müdahale eden polis, operasyon sonucunda iki kişiyi gözaltına alarak Kalotina Sınır Kontrol Noktasına yönlendirdi.
Gümrük Dairesi, aracın röntgeninde gizli bölüm tespit etti. Yapılan detaylı incelemelerde, 30 paket halinde 30 kilogram kokain ele geçirildi. Uyuşturucunun Avrupa Birliği ülkelerinden getirildiği ve Türkiye’ye gönderilmesinin hedeflendiği bilgisi verilirken, yakalanan maddenin piyasa değerinin 2 milyon 750 bin euroyu aşacağı ifade edildi.
Aynı zamanda, ek soruşturma neticesinde, P.D.’ye ait iki şirket ve altı farklı adreste gerçekleştirilen aramalarda, suçla bağlantılı çok sayıda belge, para ve eşya bulunuldu.