Adana’da bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Sinan Göç, şefinin ve onun arkadaşı olduğunu iddia eden bir kişinin, “Senin durumun iyi değil, sana yardımcı olalım” sözüne güvenerek arabasını sattığını ve dolandırıldığını açıkladı.
Olayın 2020 yılında gerçekleştiği öğrenildi. Sinan Göç, maddi zorluklar yaşarken, güvenlik şefi M.A.Y., onu polis olarak tanıttığı M.S. ile tanıştırarak güvenini kazandı. M.A.Y., Göç’e, “Arabanı sat, sana ek gelir sağlarız” dedi ve 31 HK 360 plakalı aracını 18 bin TL karşılığında M.S.’ye satmasını sağladı. Göç, M.S.’den paranın bir kısmını almasına rağmen, dolandırıldığını yalnızca 3 gün sonra anladı. Bu durum üzerine işten çıkarıldığını da belirten Göç, karakola giderek şikayette bulundu.
Beş yıl süresince mağduriyetini gidermek için çaba gösteren Göç, “Benden başka insanların da mağdur olduğunu öğrendim” dedi.
2024 yılının Ağustos ayında tekrar şikayetçi olduğunu belirten Sinan Göç, “İlk başta dolandırıcı olduklarına inanmadım ama sonradan anladım. Arabamı ve paramı aldılar. Adana Optimum AVM’de güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum ve olayı amirlerime bildirdim ama bu durumu kabullenmediler. Hem işimden hem de arabamdan oldum, yıllarım gitti ve şu anda dolandırıcılara herhangi bir yaptırım uygulanmıyor” ifadelerini kullandı. Sinan Göç’ün şikayeti üzerine M.S. ve M.A.Y.’ye ulaşılamadığı bildirildi.
