Adıyaman Besni İlçe Müftülüğü, cami hizmetlerinde görev yapan din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i doğru ve etkili bir şekilde okuyabilmelerini desteklemek amacıyla Talim ve Tashih-i Hurûf Kursu’nu başarıyla tamamladı.
Mustafa Kara Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen ve üç aylık bir süre boyunca devam eden kurs, ilçe müftülüğünün planlamasıyla hayata geçirildi. Eğitim sürecinde talim, tecvit, tashih-i hurûf ve meharic-i hurûf konularında katılımcıların bilgi ve yetenekleri artırıldı.
Kurs süresince, İlçe Müftüsü Sabri Erçek, İlmihal dersi verirken; İlçe Vaizi Fatih Arslan, Meal dersini üstlendi. Ayrıca, Hacı Reşit Camii İmam Hatibi Nazif Canlı, yüzüne okuma konusunda, Resulullah Camii İmam Hatibi Seydi Sancar musiki dersleriyle katkı sağladı. Mustafa Kara Kur’an Kursu Öğreticisi Mehmet Karakuş, tecvit, mahreç ve sıfat talimi üzerine eğitim verirken, Korupınar Camii Müezzin Kayyımı Ramazan Akkuş da din görevlileri için formasyon dersleri gerçekleştirdi.