Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, terörle mücadelede şehitlerimiz ve gazilerimizin özverilerine vurgu yaparak, “40 yılı aşkın bir süredir milletimizin huzurunu tehdit eden terör belası, Çanakkale’de düşmanı geri püskürten irade gibi, bugün kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından büyük ölçüde yok edilmiştir” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayı dolayısıyla Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı şehit aileleri, gaziler ve onların ailelerine iftar programı düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Albay Yağan, şehitler ve gazilerin her daim Türk milletinin gönlünde efsaneleştiğini aktardı. Albay Yağan, “Bugün burada, ulusumuzun bağımsızlığı ve halkımızın güvenliği için en değerli varlıklarını feda eden değerli ailelerimiz ve cesur gazilerimizle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. Aziz şehitlerimiz, bu toprakların her köşesinde ebedi istirahatlerini bulmuş olup, gönlümüzde yaşamaya devam ediyorlar. Onların fedakarlıkları sayesinde bu birlikteliği yaşıyoruz. Evlatlarınız, bizim de evlatlarımızdır ve onların anıları daima korunup yaşatılacaktır. Şehit ve gazilerimizin mücadelesi her zaman hatırlanacaktır. 40 yılı aşkın bir süredir bu milletin huzuruna yönelik terör tehdidi, tıpkı Çanakkale’de düşmanı denize döken irade gibi, kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından büyük ölçüde bertaraf edilmiştir. Bu zafer, şehitlerimizin, gazilerimizin ve vatanları için canını feda eden tüm kahramanlarımızın özverileriyle elde edilmiştir. Terörle mücadelenin sağladığı başarı sayesinde ülkemizin dört bir yanında tesis edilen huzur, bugünün yanı sıra geleceğimizi de daha güvenli kılmaktadır. Jandarma teşkilatı olarak, milletimizin güvenliği ve bayrağımızın dalgalanması için her zaman görevimizin başındayız. Bu duygu ve düşüncelerimle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nden günümüze kadar vatan uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarken, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Programa İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, şehit aileleri, gaziler ve onların aileleri katılım sağladı.