Alanyaspor’un teknik direktörü Joao Pereira, Samsunspor ile oynadıkları maçın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Pereira, “Bu galibiyeti tüm kulüp çalışanlarına ithaf ediyorum; büyük bir özveri ile çalıştılar. Elbette daha bitmiş bir şey yok. Kazanmamız gereken birçok hedef bulunuyor. Zor zamanlardan geçiyoruz ama buna inanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Alanyaspor, sahasında Samsunspor’u 1-0 yenerek üç puanı hanesine yazdırdı. Maçın ardından konuşan Pereira, “Maça iyi bir başlangıç yaptık. Vilhena’nın ayağından gol şansını bulabilirdik. Çalıştığımız bir pozisyondan da golü kazandık. İlk yarıda daha etkili olan bizdik, ancak ikinci yarıda Samsunspor’un üstünlüğü vardı. Son 15 dakikada büyük bir mücadele sergiledik. Cordova ve Makouta ile yakaladığımız kontra ataklar vardı, ikinci golü bulabilseydik rahatlayacaktık. Takımım ve oyuncularımı kutluyorum. Herkesin bu galibiyetin önemini anlaması gerekiyor; bu 3 puana gerçekten ihtiyacımız vardı. Önümüzdeki maçlar için bu zafer bize büyük bir güven verecektir. Taraftarlarımıza da destekleri için teşekkür ediyorum. Bütün bu galibiyeti, emek veren tüm kulüp çalışanlarına adıyorum. Ama daha gidecek çok yolumuz var ve zorlukların üstesinden gelmek için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.
Pereira, Trabzonspor maçı için de, “Trabzon benim açımdan özel bir şehir. Orada evlendim ve çocuğum doğdu. 2 yaşına kadar orada büyüdü. Çok fazla arkadaşım var. Ancak şu anda onların kaybetmesini istiyorum. Trabzon’da gerçekten zor bir karşılaşma olacak. Alanyaspor’u iyi tanıyan bir teknik direktöre sahipler, ama orada puan almak için her şeyimizi ortaya koyacağız” diyerek sözlerini sürdürdü.