Anadolu Üniversitesi’nde Medikal Animasyon Projesi İçin Çevrim İçi Toplantı Düzenlendi

Anadolu Üniversitesi’nde Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap’ın yürüttüğü “Animasyon Eğitiminde Disiplinlerarası Bir Yaklaşım” projesinin çevrimiçi toplantısında, medikal animasyon eğitiminin işgücü potansiyeli değerlendirildi. Proje, iki alanın entegrasyonunu hedefleyerek Türkiye’de önemli bir örnek oluşturdu.

Anadolu Üniversitesi'nde Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap'ın yürüttüğü "Animasyon Eğitiminde

Anadolu Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümünde görevli Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap’ın liderliğinde 2023 yılında başlatılan “Animasyon Eğitiminde Disiplinlerarası Bir Yaklaşım: ‘Medikal Animasyon’ Ders Tasarımı, Uygulaması ve Değerlendirmesi” başlıklı projenin çevrimiçi toplantısı gerçekleştirildi.

Bu proje çerçevesinde medikal animasyon alanındaki iş gücü potansiyelini değerlendirmek amacıyla paydaşlarla bir çevrimiçi etkinlik düzenlendi. BEBKA, ATAP, Türk Medikal İllüstratörler Birliği gibi kuruluşların katılımıyla yapılan “Medikal Animasyon Konusunda Potansiyel İşgücü Değerlendirme Toplantısı”, animasyon dersini seçen ya da bu alanda kariyer hedefleyen öğrencilerin görüş ve önerilerini paylaşmaları için bir platform sundu. Toplantıda, animasyonun eğitim ve eğlencenin ötesinde medikal, mühendislik ve temel bilimler gibi alanlardaki geniş uygulama fırsatları ve bu alanlarda oluşabilecek istihdam potansiyeli üzerinde duruldu.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap, “Bu çalışmamız TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında desteklenmektedir ve Türkiye’de ilk kez lisans seviyesinde eczacılık ve çizgi film/animasyon disiplinlerini birarada sunmaktadır. Proje dahilinde Anadolu Üniversitesi duyurulan MED 302 Medikal Animasyon dersinin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliği için çalışmalar yapılırken, diğer üniversitelerde de uygulanabilirliği sağlamak amacıyla adımlar atıldı,” şeklinde açıklamada bulundu.

Araştırma ekibinde, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinem Ilgın, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Güven ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emin Bakan yer aldı. Ayrıca, bursiyer olarak Arş. Gör. Burak Karaduman, Arş. Gör. Yasin Arslan ve doktora öğrencisi Sibel Küçükkayhan da araştırmada görev yaptı.

Proje ile ilgili süreçler ve elde edilen sonuçların paylaşıldığı toplantıya Türkiye’deki Çizgi Film ve Animasyon eğitimi sunan üniversitelerin yanı sıra Eczacılık Fakülteleri de davet edildi. Toplantı, Anadolu Üniversitesi’nin Eczacılık, Eğitim ve Açıköğretim Fakültelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.