Ankara’da Moda ve Tekstil Dünyası, COF’25 Fuarı ile Buluşuyor!

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) desteğiyle 26-28 Şubat’ta düzenlenecek Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı-COF’25, dünya genelinden 100’den fazla markayı, 500’den fazla alıcıyı Başkent’e getirecek. Fuar, sürdürülebilir moda ve çevre dostu üretim odaklı etkinlikler sunacak. ATO Başkanı Gürsel Baran, Türk markalarının uluslararası rekabette öne çıkması için yeşil dönüşümün şart olduğunu vurguladı.

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) desteğiyle 26-28 Şubat'ta düzenlenecek Ankara Uluslararası

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) desteğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ‘Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı-COF’25’, dünya çapında önde gelen hazır giyim ve tekstil markalarını Başkent’te bir araya getirecek.

26-28 Şubat tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleşecek fuar, uluslararası hazır giyim ve tekstil alanındaki önemli markaları katılımcı olarak bulunduracak. Fuar süresince, Türkiye’nin önde gelen moda markalarının yanı sıra 30 farklı ülkeden 500’ün üzerinde yerli ve yabancı alıcının katılımıyla, 100’den fazla markanın yer alması bekleniyor.

Başkent bu etkinlikle modanın merkezi haline gelecek; COF’25 bünyesinde defileler, sergiler, konferanslar, paneller ve atölye çalışmaları yer alacak. Çevre dostu üretim yapan markaların tasarımlarının yanı sıra geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşan koleksiyonlar da ziyaretçilere sunulacak. Yeşil moda konusundaki öncü tasarımcıların, özel oturumlarda deneyimlerini paylaşacakları etkinliklerde, sürdürülebilirlik vurgusu ön planda olacak.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, global moda endüstrisinin çevreye duyarlı ve geri dönüştürülebilir ürünlere yöneldiğini belirtti. Baran, Türkiye’nin tekstil ve hazır giyimde net ihracatçı konumda olduğunu ifade ederken, Türk markalarının Avrupa Birliği’nin en önemli tedarikçileri arasında yer aldığını söyledi. Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakatı’nın tüm sektörler yanında tekstil ve hazır giyim sektörünü de etkilediğine dikkat çeken Baran, “3 trilyon dolarlık bir pazar olan hazır giyim ve tekstil sektörü, markalarımızın rekabet avantajı sağlayabilmesi için yeşil dönüşüm sürecini tamamlamalıdır.” şeklinde konuştu.

Baran, ayrıca mevcut küresel ekonomik durgunluk, enflasyon ve düşük kur baskılarının tekstil sektörünü zorlu bir süreçle karşı karşıya bıraktığını, bu bağlamda fuarın sektörel gelişim ve ürün tanıtımındaki önemi üzerinde durdu.