Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, 15 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen bir çatışmada, bir baba ve kızı hayatını kaybederken, aileden iki kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak, sanık anne Tülay Y. ile oğlu Hakan Y.’nin, 52 yıldan 82 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları istendi.
Osman Yılmaz Mahallesi 644. Sokak’ta yaşanan bu olay, komşuluk ilişkilerindeki gerilimler nedeniyle yaşanan tartışmaların ardından patlak verdi. İki aile arasında daha önce de benzer sorunlar yaşanmıştı. Olay günü, Hakan Y. ve annesi Tülay Y., alışverişten dönerken bir kez daha tartışmaya girdi. Tartışma sırasında, Avcı ailesinin diğer üyeleri, durumu yatıştırmaya çalıştı fakat kavga bir anda bıçaklı saldırıya dönüştü. Sonuç olarak, Ahmet ve Tülay Avcı yaşamını yitirirken, diğer bireyler yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Davanın 12. duruşması Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyet savcısı, sanıkların ve mağdurların içinde bulunduğu durumun daha önce adliyeye yansıdığını belirtti. Görüşmede, sanık anne ve oğlunun, müteveffaların da dahil olduğu aile bireylerine yönelik bıçaklı saldırıda bulunarak ağır yaralar verdiği öne sürüldü. Maktullerin ve yaralıların durumları, otopsi raporu ile belgeledi; Ebru Avcı’nın 12, Ahmet Avcı’nın ise 5 yerinden bıçaklandığı tespit edildi.
Sanıkların, suçlamaları reddettikleri ve kendilerini savunmak için karşı tarafın da sorumlu olduğunu ifade ettikleri belirtildi. Hakan ve Tülay Y. için, olayın seyrini etkileyecek haksız tahrik nedeniyle ağır hapis cezası talep edilirken, katılan diğer sanıklar için de benzer suçlamalar gündeme geldi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.