Antalya’da, gençler arasında başlayan bir tartışma kanlı bir şekilde sona erdi. 23 yaşındaki bir gencin bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybettiği olayda, bir başka kişi de ağır yaralandı.
Gece saatlerinde Manavgat ilçesindeki Sorgun Mahallesi’nde yer alan Herdford Caddesi civarında gerçekleşen vakada, Manavgat Çevreyolu Köprüsü yakınındaki ırmak kıyısında alkol tüketen gençler arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. İddialara göre, arkadaşlıkları ile bilinen Denizhan Deniz ve Uygar Özen, saat 02.30 civarında ırmak kıyısında alkol almaya başladı. Bir süre sonra, motosikletli Mahmut E.Y. isimli bir genç de yanlarına katıldı ve boş zamanlarını birlikte alkol tüketerek geçirmeye devam ettiler.
Ancak olayların büyük bir anlaşmazlıkla sonuçlanması uzun sürmedi. Bir anda büyüyen tartışma, tartaklamaya dönüşürken, Mahmut E.Y. yanındaki bıçağı alarak Denizhan Deniz ve Uygar Özen’i bıçaklamaya başladı. Denizhan Deniz, 20-25 metre ileride kanlar içinde yere yığılırken,Uygar Özen ise 100-150 metre ileride yaralı halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğü ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Denizhan Deniz’in olay yerinde yaşamını yitirdiğini tespit etti.
Olay sonrası yaralanan Uygar Özen, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesinin ardından önce Manavgat Devlet Hastanesi’ne, ardından da durumunun ciddiyeti nedeniyle Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Gençlerin yakınları ve ailesi, olayın duyulmasıyla birlikte hastane ve olay yeri çevresine akın ederken, Denizhan Deniz’in annesi baygınlık geçirdi. Genç adamın cesedi, olay yeri inceleme ekibi tarafından gerekli incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Olayın ardından kaçan Mahmut E.Y., kısa süre içinde Manavgat Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. İlk ifadesinde, alkol almak için ırmak kenarına geldiğinde, daha önceden tanımadığı iki kişinin yanına davet edildiğini ve çıkan tartışmanın ardından bıçaklama olayının yaşandığını belirttiği öğrenildi.