Artvin’deki kar yağışı ve soğuk hava koşulları, günlük hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Artvin Valiliği, öğrenci ve vatandaşların güvenliği için eğitime bir gün daha ara verildiğini bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, Artvin genelinde dünden bu yana etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava durumu ile ilgili olarak, bugünkü ilerleyişinin sürdüğü ifade edildi. Bu koşullar yüzünden, özellikle buzlanma ve ulaşımda meydana gelebilecek sıkıntıların önüne geçebilmek adına, eğitime verilen aranın 26 Şubat 2025 Çarşamba gününe kadar bir gün daha uzatılması kararı alındığı belirtildi.
Artvin ilinde, tüm eğitim kurumlarında (anaokulları, kreşler, ilkokul, ortaokul, liseler, halk eğitim kursları ve özel eğitim okulları) 26 Şubat’ta eğitim faaliyetlerinin olmayacağı duyuruldu. Bunun yanında, kamu kuruluşlarında görevli hamile, engelli ve engelli çocuğa bakmakla yükümlü personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşların buzlanma ve yol güvenliği konularında dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle trafikte yaşanabilecek sorunlara karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlattılar.