Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su (ASAT) Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlamak amacıyla eski ve mevcut personelini bir araya getirdi. 1928 yılında Antalya elektrik santrali ile başlayan, 1944 yılında ESO adıyla devam eden ve 1983’te ASO olarak isim değiştiren bu kuruluş, 18 Şubat 1995’te ASAT adını alarak günümüze uzanan köklü bir geçmişe sahiptir. Bunun yanı sıra, programda geçmişte görev almış yöneticiler tecrübe ve anılarını paylaştı.
ASAT Genel Müdürlüğü, 30. kuruluş yılını özel bir etkinlikle değerlendirdi. ASAT toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe Genel Müdür İbrahim Kurt, önceki genel müdürler, mevcut ve eski genel müdür yardımcıları, daire başkanları ile şube müdürleri katıldı. Etkinlikte, ASAT’ın tarih içindeki gelişimi ve dönüşümü konuları masaya yatırıldı ve nostaljik anılar hatırlandı.
**”ASAT bir aile”**
Ibrahim Kurt, ASAT’ın tarihine vurgu yaparak, kurumun hafızasını güçlendirmek için çabalarının süreceğini ifade etti. Kurt, “Eski ismi ASO olan, şimdi ise ASAT olarak anılan bu kurumda görev yapmış olan yöneticilerimizle bir araya gelmekten mutluyuz. Su ve atık su hizmetleri, belediyecilik açısından hayati bir önem taşımaktadır. Bugün herkesin evinde olan bir kuruluş olarak, devamlı hizmet veren ve herhangi bir sorun çıktığında hatırlanan bir yapıdayız.” şeklinde konuştu. Etkinliğin ardından, ASAT’ın 1921 yılından itibaren süregelen tarihini sergileyen “Antalya’da Suyun 100 Yıllık Serüveni” isimli sergi ve 30. yıl belgeseli izleyicilerle buluşturuldu.