Aydın Efeler’de Yangın Olayında Mahsur Kalanlar İtfaiye Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Aydın Efeler’de beş katlı bir apartmanda çıkan yangın, tüm binayı dumanla sararken, itfaiye ekipleri mahsur kalanları merdivenli araçla kurtardı. Olayda 3’ü çocuk 4 kişi dumandan etkilendi ve hastaneye kaldırıldı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Aydın Efeler'de beş katlı bir apartmanda çıkan yangın, tüm binayı

Aydın’ın Efeler ilçesinde yer alan beş katlı bir binada meydana gelen yangın, tüm apartmanı dumanla kapladı. Yangın esnasında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerinin merdivenli aracıyla kurtarıldı.

Olay, Orta Mahalle 209 Sokak’ta gerçekleşti. Elde edilen bilgilere göre, apartmanın bodrum katında henüz sebebi tespit edilemeyen bir yangın began. Bodrum katındaki malzemelerin alev almasıyla yangın hızla yayıldı ve dumanlar binanın tamamını sardı. Yangını gören vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletti. Yapılan ihbar üzerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis, AFAD, UMKE ile doğalgaz ve elektrik ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, güvenlik önlemi olarak bina üzerindeki doğalgaz ve elektrik akımları kesildi. Yangın sırasında mahsur kalan bazı kişiler, itfaiye ekipleri tarafından balkonlardan kurtarıldı. Olayda 3 çocuk dahil 4 kişi dumandan etkilendi. Kurtarılan bu vatandaşlar sağlık ekiplerine teslim edilerek, ilk müdahalelerin ardından ambulansla ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.

Uzun mücadeleler sonucu yangın kontrol altına alındı. Duman tahliye edilirken, soğutma işlemleri de sürüyor. Yangının hangi sebeple çıktığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldığı öğrenildi.