Aydın’da bakıcı kadın, 1.5 yaşındaki bebeğe uyguladığı şiddet yüzünden adliyeye sevk edildi

Aydın’da, 1.5 yaşındaki R.K.’ye şiddet uygulayan bakıcı H.K., ailenin güvenlik kamerası ile fark ettiği olayın ardından gözaltına alındı. Ailenin avukatı Necva Fatihoğlu, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. R.K.’nin amcası Mustafa Kemal Kaya, bu durumu korkunç bulduğunu ifade etti.

Aydın'da, 1.5 yaşındaki R.K.'ye şiddet uygulayan bakıcı H.K., ailenin güvenlik

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 1.5 yaşındaki bir bebeğe yönelik uygulanan şiddet, evdeki güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olayın ardından ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan bakıcı kadın, adliyeye sevk edildi. Ailenin avukatı Necva Fatihoğlu, “Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Adnan Menderes Mahallesi’nde yaşayan O.Ö.K. ve M.K. çifti, yaklaşık dört ay önce bebekleri R.K. için bir bakıcı arayışına girdi. Başvuruda bulunan H.K., bakıcılık yapmaya başladı. Fakat kısa bir süre sonra, bebeklerinin davranışlarında saldırganlık, gece ağlama nöbetleri ve vücudunda morartılar gözlemleyen aile, güvenlik kamerası taktırmaya karar verdi. Kameranın kurulduğu ilk gün, bakıcının bebeğe şiddet uyguladığı fark edildi. Görüntülerde H.K.’nın bebeğe hem sözlü hem de fiziksel şiddet uyguladığı anlar kaydedildi. Aile, görüntüleri izledikten sonra emniyete başvurdu ve bakıcı hakkında şikayetçi oldu. Yapılan incelemeler sonucu H.K., polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından bakıcı kadın, adliyeye sevk edildi. Ailenin avukatı Necva Fatihoğlu, yaşanan duruma ilişkin, “Biz aile olarak çocuğumuzun davranışları ve geceleri yaşadığı huzursuzluk nedeniyle bakıcıdan şüphelenmeye başladık. Kameradaki görüntüler de şiddeti gözler önüne serdi. Ailemiz ve çocuğumuz oldukça üzgün ve tedirgin. Bu yargılama sürecinin sonunda en yüksek cezanın verilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şiddete maruz kalan bebeğin amcası Mustafa Kemal Kaya ise, olayın yarattığı üzüntüyü dile getirerek, “Bakıcımıza 1,5 aydır güveniyorduk. Ancak son dönemlerde yeğenimizdeki değişiklikler bizi endişelendirdi. Gece uyanmaları ve evdeki davranışları şüphe çekti. Güvenlik kamerası kurarak durumu incelemeye aldık. İzlediğimiz görüntüler bize şok yaşattı. Bu tür olayların önüne geçmek için çok dikkatli olmalıyız” şeklinde konuştu. Kaya, aile olarak büyük bir endişe içinde olduklarını ve bu tür durumların başkaları için örnek teşkil etmesini umduğunu vurguladı.