Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sağlık Bakanlığı ile yapılan Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Hizmet Sunumu İş Birliği Protokolü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, Türkiye genelinde sağlıklı yaşam merkezlerinde, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde Aile Bakanlığı'nın irtibat birimlerinin kurulacağını belirtti.

Bakan Göktaş, bu protokol ile sosyal hizmet ve sağlık hizmetlerinin entegrasyonunu artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, sosyal hizmet merkezi bulunmayan ilçelerde, sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezleri bünyesinde sosyal hizmet irtibat birimlerinin oluşturulacağını kaydetti. Bu sayede, sosyal hizmetlerin erişilebilirliğini artırmayı ve ihtiyaçların daha erken tespit edilmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Göktaş, sağlıklı yaşam merkezlerinin Türkiye'nin dört bir yanında önemli hizmetler sunduğunu belirterek, bu merkezlere gelen vatandaşların bakanlığın sunduğu tüm destek ve bilgilere erişim sağlayabileceğini açıkladı. İhtiyaçların daha hızlı tespit edilmesi ve yönlendirme süreçlerinin hızlanacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, destek ve yardıma ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, sosyal hizmet anlayışıyla her haneye hizmet sunmayı sürdüreceklerini ifade etti. Türkiye genelinde 438 sosyal hizmet merkezi ve 311 irtibat birimi ile hizmet verdiklerini aktaran Göktaş, bu sayede sosyal hizmet anlayışını yerinde ve kesintisiz hale getireceklerini söyledi.

Protokolün sağlıklı yaşam merkezlerinde Aile Bakanlığı'nın irtibat birimlerinin kurulmasını sağlayacağını vurgulayan Göktaş, bununla birlikte vatandaşların sağlık ve sosyal hizmetlere daha kolay erişim sağlayacağını belirtti. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da, bu iş birliğinin sağlık hizmetlerini sosyal hizmetlerle bir araya getireceğini ve vatandaşların tüm ihtiyaçları için bütüncül bir destek alacaklarını ifade etti. Memişoğlu, bu yüzyılın şefkat ve güçlü toplum yapısının yüzyılı olacağını belirterek, kurumlar arası iş birliğini artırma kararlılıklarını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı