Bekleyen Randevu Talebi Azaldı
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “2024'te 3,9 milyon olan bekleyen randevu talebi sayısını, 463 bin seviyesine indirdik” dedi. Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinde yaşanan gelişmelere ve vatandaşların sağlık hizmetlerine kolay ulaşımı için yapılan çalışmalara dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin dört bir yanında sağlık hizmetlerini daha erişilebilir ve daha etkin hâle getirmek için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.
Çalışmaların Somut Sonuçları
Memişoğlu, “2024'te 3,9 milyon olan bekleyen randevu talebi sayısını, kararlı adımlarımızla 463 bin seviyesine indirdik. Randevu bekleyen vatandaş sayımızda yüzde 88,3 oranında, rekor bir düşüş sağladık” şeklinde konuştu. Sağlık hizmetlerinin ulaştırılmasında önceliklerinin vatandaşların sağlığı olduğunu belirten Memişoğlu, çabalarının somut karşılığını göstermek adına bu verileri paylaştığını vurguladı.
Aile Hekimlerinin Rolü
Vatandaşların sağlık sorunlarında ilk adım olarak aile hekimlerine başvurmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Memişoğlu, “Aile hekimlerimiz, muayene sonrası gerekli gördükleri durumlarda vatandaşlarımıza doğrudan randevu oluşturabiliyor. Bu kapsamda son 1 yılda aile hekimlerimiz üzerinden yaklaşık 13 milyon vatandaşımıza randevu oluşturuldu. Bu süreçte büyük bir özveriyle çalışan aile hekimlerimize, tüm uzman hekimlerimize ve sağlık ordumuzun her bir ferdine teşekkür ediyorum” dedi.





