Bartın’da, polisin “dur” ihtarına uymayan bir sürücü, otomobilini polis aracının üzerine sürdü. Yaşanan kovalamaca sonucunda, yaklaşık 30 kilometre boyunca kaçmayı başaran sürücü kaza yaptıktan sonra yakalandı. Kazanın ardından yaralanan sürücünün yardımına, hemen arkasında giden polis ekipleri yetişti.
Olayın detaylarına göre, Orduyeri Caddesi üzerinde 74 AAN 037 plakalı Tofaş marka aracın sürücüsü E.Y., verilen dur ihtarına direnerek kaçtı. Sürücü, Bartın-Amasra karayoluna çıkarak hızla devam etti. Yolculuğu sırasında aracın orta refüje çarpması sonucu kaza yapmasına rağmen, durmadan ilerlemeye çalıştı. Bartın-Kurucaşile yönünde devam eden kovalamacada, sürücü polislerden kaçmayı başarsa da, Bozköy beldesinde aracı bir virajda kaybedip yol kenarındaki su kanalına düştü.
Kazada yaralanan E.Y., aracından çıkarak kanalda sırt üstü yatarak yardım beklemeye başladı. Sürücü, kaza sonrası aracının durumu hakkında endişeliydi ve yerde yatan E.Y., “Arabam bu hale gelmemeliydi. Babam bunu görünce ne der?” gibi ifadelerle feryat etti. Aynı zamanda, ehliyeti bulunmadığını ve alkol aldığını belirtirken, yaşadığı kaza nedeniyle büyük bir stres içinde olduğu gözlemlendi.
Yapılan kontrollerde, 23 yaşındaki E.Y.’nin 231 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı tespit edildi. Yaralı sürücü, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. E.Y.’nin babasının mahalle muhtarı olduğu ve aracı izinsiz kullandığı bilgisi de edinildi.
Kovalamaca sırasında, sürücünün ailesinin E.Y.’yi telefonla aradığı ancak ulaşamadığı iddia edildi. Ailesi, jandarma karakoluna başvurarak kayıp ilanı verse de, durum hastane polisinin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Hastaneye getirilen yaralı E.Y.’nin, kayıp başvurusu yapılan kişi olduğunu fark eden hastane polisi, durumu jandarmaya bildirdi. Böylece, kayıp ilanı veren aile hastaneye yönlendirildi.