Başiskele’de, çocukların gelişimine yönelik önemli bir adım atıldı. Çocuk Kütüphanesi, Oyuncak Müzesi ve Etüt Merkezi’nin inşasına dair temel atma töreni gerçekleştirildi. Tören, Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün projeyle ilgili açıklamalarını içeren bir video gösterimi yapıldı.
Başkan Özlü, kutlama konuşmasında tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı selamladı ve bu projenin, gelecek nesiller için çok önemli olduğunu vurguladı. Özlü, “Burası yalnızca bir yapı değil, umutların yeşerdiği bir merkez olacak” diyerek, bu projeyle gelecek nesillerin temellerinin atıldığını ifade etti.
Başkan, çocuklara yönelik her projenin değerli olduğunu belirterek, insan odaklı şehirler inşa etmenin önemine dikkat çekti. “Geleceğimizi düşündüğümüzde, çocuklarımıza yapacağımız yatırımlar çok kritik,” diyen Özlü, “Başiskele’yi çocuklarımızın sesiyle güzelleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise yaptığı konuşmada, geleceğe yatırımın önemini vurguladı. “Bir şehri inşa ederken, nesilleri unutmamak gerekir. Aksi takdirde, ihmal edilen nesiller, inşa edilen şehirleri ortadan kaldırabilir” şeklinde konuştu.
Törenin ardından, protokol üyeleri ve çocuklar, projeye yönelik temel atma butonuna bastılar.
Yeni cazibe merkezi, toplamda 2 bin 800 metrekarelik bir alanı kaplayacak. 1.400 metrekarelik bir tabanda inşa edilecek olan yapıda, kütüphane, serbest çalışma alanı, atölye sınıfları ve etkinlik alanlarının yanı sıra bir kafe de bulunacak. Böylece çocuklar güven içinde, kitap okuyup ders çalışabilecekleri bir alana kavuşacaklar.