Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2026 yılı için planlanan yeni projeleri de duyuran Palancıoğlu, mevcut parkların yenilenmesi ve yeni yeşil alanların oluşturulması konularında 300'den fazla park çalışması yürütüldüğünü belirtti.

Başkan Palancıoğlu, “Şehitler Parkı, 2026 yılında gerçekleştireceğimiz en önemli projelerden biri olacak” diyerek, bu parkın Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs ve Kore gibi tarihi olayları anımsatacağını ifade etti. Ayrıca, yeni parklar inşa ettiklerini, mevcut parkları yenilediklerini ve ağaçlandırma faaliyetlerine hız verdiklerini vurguladı.

“Melikgazi Belediyesi olarak Ramazan boyunca yoğun bir çalışma yürüttük. İlkbahar ve yaz aylarına ulaşırken, planlamalarımızı ve ihalelerimizi tamamlıyoruz. Yeni projelerimizle Melikgazi'ye değer katmaya çalışıyoruz. Bugün Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Türkiye'de fidan değil, ağaç diktiğimizi ifade eden bir belediyeyiz. 15-20 yaşındaki farklı türde binlerce ağaç dikerek ilçemizi daha yeşil hale getiriyoruz. Orta refüjleri ağaçlandırıyor, ışıklandırıyoruz. Ayrıca, Asri Mezarlığın karşısında 30.000 metrekarelik alanda hayata geçireceğimiz Şehitler Parkı ile şehitlerimizi anacağız. Bu projelerin tüm Melikgazi halkına hayırlı olmasını diliyorum. Arefe Günü ve Ramazan Bayramı'nızı kutluyorum.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı