Bayburt'ta akülü tekerlekli sandalyesiyle yaya geçidinden geçerken bir motosikletin çarpması sonucu yaralanan Engin Demir'e ilişkin mahkeme kararı verildi. Mahkeme, ehliyetsiz sürücüyü ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Kararın yetersiz olduğunu belirten Demir, “Vicdanlarımız ikinci kez yaralandı” diyerek tepkisini ifade etti.
31 Ağustos'ta Akşemseddin Caddesi'nde meydana gelen kazaya ilişkin gerekçeli kararda, Demir'in akülü tekerlekli sandalyesiyle yaya geçidinden geçtiği sırada motosikletin çarptığı bilgisi yer aldı. Bilirkişi raporunda, ehliyetsiz sürücünün asli kusurlu, Demir'in ise kusursuz olduğu belirtildi. Mahkeme, sanık hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan önce 240 gün karşılığı adli para cezası belirledi. Yapılan indirimler sonrasında ceza, 150 gün karşılığı 15 bin lira adli para cezasına dönüştürüldü ve taksitli ödemeye hükmedildi.
Engin Demir, kararın ardından yaptığı açıklamada, verilen cezanın kendilerini tekrar yaraladığını belirtti. “Yaklaşık 6-7 ay önce bir trafik kazası geçirdim. Ehliyetsiz sürücünün çarpması sonucunda akülü tekerlekli sandalyemle yola savruldum. Hastaneye kaldırıldım ve tedavi oldum. Şikayetçi oldum, dava açıldı ve 6 ay sonunda bu karar çıktı. Bu bizleri ikinci kez yaraladı” dedi. Demir, verilen cezanın vicdanları rahatlatmadığını ve olayın daha ciddi sonuçları olabileceğini vurguladı.
Açıklanan karara avukatıyla itiraz ettiklerini belirten Demir, “Umarız ki bu karar tekrar gözden geçirilir ve örnek bir karar çıkar. Vicdanlarımızın rahat etmesini sağlayacak bir sonuca ulaşmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.




