Bayraklı Belediyesi, Yarıyıl Tatilinde Çocuklar için Zengin Etkinlik Programı Düzenliyor

Bayraklı Belediyesi, 20-31 Ocak tarihleri arasında çocuklara yönelik eğlenceli ve öğretici aktiviteler düzenliyor. Tiyatro, müze ziyaretleri ve robotik kodlama eğitimleri gibi etkinliklerle, çocukların yarıyıl tatilini verimli geçirmeleri hedefleniyor. Başkan İrfan Önal, çocukların gelişimi için bu tür programların önemine vurgu yaptı.

Bayraklı Belediyesi, 20-31 Ocak tarihleri arasında çocuklara yönelik eğlenceli ve

Bayraklı Belediyesi, yarıyıl tatilinin verimli geçmesi için özel bir etkinlik programı geliştirdi. 20-31 Ocak tarihleri arasında tiyatro gösterimleri, müze ziyaretleri, oyun atölyeleri ve robotik kodlama eğitimi gibi birçok eğlenceli ve eğitici faaliyet gerçekleştirilecek.

Bayraklı Belediyesi, tatil döneminde çocukların hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri çeşitli etkinlikler düzenledi. 20-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek bu etkinlikler ile çocuklar, tiyatro performanslarından bilimsel deneylere, müze turlarından atölye çalışmalarına kadar pek çok alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda, Nafiz Gürman Kültür Merkezi’nde 20 ve 23 Ocak tarihlerinde çocukların duygularını ifade etmelerini sağlamak ve anneleriyle olan bağlarını güçlendirmek amacıyla duygu çiçeği atölyeleri yapılacak. 21 ve 29 Ocak tarihlerinde, çocuklar İllüzyon Müzesi ve Atatürk Müzesi’ni gezerek deneyimleyecekler. 22 Ocak Çarşamba günü saat 16.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Çocuk Filmleri Şenliği kapsamında ‘Tembeller Ailesi’ adı verilen film gösterimi, Bayraklı Belediyesi Osmangazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. 25 Ocak Cumartesi günü ise ‘Arılar Okulu’ adlı tiyatro oyunu, Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 13.00 ve 15.00’te iki ayrı seans halinde sahnelenirken, aynı gün çocuklar için bilgisayar kodlama yöntemi ve robotik kodlama eğitimi verilecek. 27 ve 28 Ocak tarihlerinde ise Çiğli Belediyesi Astronomi, Havacılık ve Uzay Kampüsü’ne gerçekleştirilecek bir gezi ile öğrenciler bilime doyacak. 28 ve 29 Ocak tarihlerinde Nafiz Gürman Kültür Merkezi’nde kutu oyunu ve İngilizce oyun atölyeleri ile velilere mahremiyet bilinci geliştirme eğitimi düzenlenecek. 30-31 Ocak tarihlerinde ise öğrenciler, anneleriyle birlikte Ata Anı Evi’ni ziyaret ederek tatillerini keyifli bir şekilde tamamlayacak.

“Çocuklarımız için sürekli çalışıyoruz” diyen Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Geleceğimizin sigortası olan çocuklarımıza her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Bu dönem için de tatilde çocuklarımızın zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için kapsamlı bir program hazırladık. Amacımız, tatil süresince onlara hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteler sunmak. Bayraklı Belediyesi olarak çocukların gelişimi için her zaman en iyisini sağlamayı taahhüt ediyoruz. Onların mutluluğu ve başarıları, bizim için her şeyden daha değerli” şeklinde konuştu.