Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’deki son 5 maçından 3’ünü kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Bu süreçte kalelerinde 7 gol gören siyah-beyazlı ekip, “ligin en az gol yiyen ikinci takımı” unvanını da yitirmiş oldu.
Matematiksel olarak şampiyonluk umutlarını tamamen kaybeden Beşiktaş, Türkiye Kupası’ndan elenerek Avrupa’ya direkt gitme hedefini gerçekleştiremedi. Başakşehir’e karşı alınan yenilgi ile sezonu üçüncülükle tamamlama şansı da tehlikeye girdi. Ligdeki üçüncü sırada bulunan Samsunspor’un puan kaybettiği bu haftada, rakibini yakalama fırsatını değerlendiremeyen Beşiktaş, kendisinden bir basamak geride bulunan Eyüpspor ile arasındaki puan farkını 1’e indirdi.
Son 5 karşılaşmada, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alan Beşiktaş, savunma anlamında kötü performans sergiledi. Gaziantep FK ve Başakşehir karşısında 2’şer, Konyaspor, Kasımpaşa ve Galatasaray ile karşılaştığında ise her birinden 1 gol yedi. Öte yandan, 16 ve 26. haftalar arasında oynanan 11 maçta, rakiplerine yalnızca 8 gol izni vermişti.
Beşiktaş’ın teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, takımın ligdeki ilk 5 maçında büyük bir başarı gösterirken, son 5 maçta tamamen ters bir tablo ile karşı karşıya kaldı. İlk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 3 gol yiyen Norveçli teknik adamın ekibi, son 5 müsabakada 3 mağlubiyet, 1 beraberlik ve yalnızca 1 galibiyetle sadece 4 puan toplayarak toplamda 7 gol kalesinde gördü.
Savunma hattındaki sorunlar, Brezilyalı stoper Gabriel Paulista’nın sakatlığından sonra daha da derinleşti. Kendisini Gaziantep FK karşısında geri dönerken, Felix Uduokhai’nın sağ ayak bileğindeki yırtık nedeniyle sezonun geri kalanında oynayamayacağı haberi geldi. Beşiktaş, peş peşe gelen sakatlıklar nedeniyle savunma istikrarını sağlamakta zorluk çekiyor.