Beşiktaş’ta Fenerbahçe Maçı İçin Gelen Taraftara Araç Çarptı: Sürücü Tutuklandı

İstanbul Beşiktaş’ta, Fenerbahçe-Glasgow Rangers maçı için gelen Christopher Potter, yaya geçidinde kırmızı ışıkta geçerken araç çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olayda U.Ç. tutuklanırken, diğer sürücü H.G. adli kontrolle serbest bırakıldı.

İstanbul Beşiktaş'ta, Fenerbahçe-Glasgow Rangers maçı için gelen Christopher Potter, yaya

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, Fenerbahçe ile Glasgow Rangers arasında oynanan maç için gelen İskoç taraftarı, bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Diğer sürücü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, sabah saat 04:30 sularında Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. Fenerbahçe-Rangers karşılaşmasını takip etmek üzere İstanbul’a gelen İskoç vatandaşı Christopher Potter, gece geç saatlerde bir eğlence mekanında tanıştığı kadını otele bırakmak için bir ticari taksiye bindi. Para çekmek amacıyla ticari taksiyi durduran Potter, yolun karşısındaki ATM’den para çektikten sonra yayalara kırmızı ışık yanarken yola çıktı. Bu sırada önce U.Ç. isimli sürücü, ardından H.G. isimli kişinin kullandığı araç Potter’a çarptı. Olay yerinde yaşamını yitiren Potter’ın sürücüleri U.Ç. ve H.G. hemen yakalandı. İki sürücü, emniyetteki ifadelerinin ardından “taksirle öldürme” suçundan adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerini alan H.G., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, U.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.