Beyoğlu’nda İki Bina Arasındaki İstinat Duvarının Çökmesi Nedeniyle Tedbir Amaçlı Mühürleme Yapıldı

İstanbul Beyoğlu’ndaki iki bina arasında yer alan istinat duvarı çöktü, binalar tahliye edilerek mühürlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, bölgedeki zemin etüdü çalışmalarının yapılacağını ve güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti. Ekipler olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

İstanbul Beyoğlu'ndaki iki bina arasında yer alan istinat duvarı çöktü,

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, birbirine bitişik iki yapının istinat duvarı çöktü. Olayın ardından, her iki bina tedbir amaçlı tahliye edilerek mühürlendi. Binalarda ayrıca zemin etüdü çalışmaları gerçekleştirileceği bildirildi.

Olay, Beyoğlu’ndaki Örnektepe Mahallesi Haliç Sokak’ta saat 18.00 sularında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, bu iki yapı arasındaki duvarın çökmesi, ilgili binaların tahliye edilmesine yol açtı. Hemen sonrasında, bölgeye polis, itfaiye ve zabıta ekipleri gönderildi. AFAD ve UMKE ekipleri de olay yerinde çalışmalara katıldı. İlk incelemelerin ardından binalar, zabıta tarafından mühürlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, olay yerine gelerek durumu yerinde değerlendirdi. Güney, “Burada bina sahipleri mevcut. Küçük bir kaymadan dolayı binada herhangi bir hareketlenme olmadığı belirtildi. Yine de önlem almak amacıyla binaları tahliye ettik. Binalar mühürlendi ve yarın mülk sahipleriyle bir araya gelerek zemin etüdlerini gerçekleştireceğiz. Gerekli güvenlik önlemlerini alarak, durumun uygun olup olmadığını değerlendirip, uygun bir durumda komşularımızı binaya yerleştireceğiz. Aksi takdirde, sorunun çözümüne yönelik hızlı adımlar atacağız. Önceliğimiz can güvenliği” dedi.

Başkan Güney, zemin etüd çalışmalarının ertesi gün yapılacağını ve dolayısıyla şu an bina sakinlerinin binalardan uzaklaştırıldığını belirterek, “Zemin etüdü yapılmadan buradaki yerleşime izin vermeyeceğiz. Zabıta şu an binayı mühürledi. Bina şu anda boş ve etrafında güvenlik şeritleri çekilmiş durumda. Şu an için can güvenliğini tehdit eden bir durum yok. Yarın etütlerimizi tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Bölgedeki ekiplerin olaya ilişkin incelemeleri devam ediyor.