Burhaniye’deki Öğrenciler, 20 kg Atık Pil Toplayarak Geri Dönüşüm Farkındalığı Yaratıyor

Burhaniye Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, 20 kg atık pil toplayarak çevre farkındalığına katkıda bulundu. Öğrenciler, Burhaniye Belediyesi yetkilileriyle geri dönüşüm konusunu görüştü ve “Çöp Atma, Sokağına Sahip Çık” projesi hakkında bilgi aldı.

Burhaniye Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, 20 kg

Burhaniye’de yer alan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri, çevre bilincini artıran örnek bir girişimde bulunarak 20 kg atık pil topladı. Topladıkları pilleri Burhaniye Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarına teslim eden öğrenciler, geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşması konusunda önemli bir adım attı.

Ziyarette bulunan bu çevreci minikler, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, Burhaniye Belediye Meclis Başkanvekili Tarık Erdil ve Burhaniye Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Murat Bektaş ile sıfır atık ve geri dönüşüm temaları üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, Burhaniye Belediyesi Çevre, Trafik ve Sağlık Komisyonu tarafından gerçekleştirilen “Çöp Atma, Sokağına Sahip Çık” projesi hakkında yetkililerden detaylı bilgi edindiler.