Bursa İş Dünyası Ortak Akıl Toplantısı’nda Ekonomik Dönüşümlere Dikkat Çekildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği 24. Ortak Akıl Toplantısı, Bursa Business School’da gerçekleştirildi. İbrahim Burkay, teknolojik değişimlerin ekonomik aktörleri etkilediğini vurguladı ve Türkiye’nin stratejik konumunu öne çıkardı. Yavuz Uğurdağ ve Hasan Hamaloğlu, İnegöl ve Gemlik projelerine dair bilgiler sundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği 24. Ortak Akıl Toplantısı,

Bursa’da düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantısı’ etkinliğinin 24’üncüsü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Türkiye’nin yeni referans eğitim merkezi olan Bursa Business School’da yapıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuşmasında, gelişen teknolojinin ekonomik aktörlerin yapısını yeniden şekillendirdiğini vurguladı. Burkay, “Sanayi devriminin başlangıcı olan 19. yüzyıldan itibaren sermaye dinamikleri değişiyor. Yeni nesil ekonomi liderleri ortaya çıkmaya başladı. İş dünyası olarak bu değişimi iyi analiz etmeliyiz” dedi.

BTSO tarafından Uludağ’da kurulan Bursa Business School, Bursa Odalar Borsalar Ortak Akıl Toplantıları’nın 24. durak noktası oldu. İftar programının ardından İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve ilçe oda ve borsa başkanları, istişare toplantısında bir araya geldi. Burkay, iş dünyasında dayanışma ve ortak aklın önemine dikkat çekti.

Burkay, oda ve borsaların önemli ekonomik araçlar olduklarını belirterek, “Bursa’da dayanışma kültürü, ortak paydamızdır ve bu birliktelik, Bursa’yı diğer yerlerden ayırıyor. Bursa büyüdükçe, Türkiye’nin de büyüyeceğini düşünüyoruz” ifadesinde bulundu. Teknolojinin dünyadaki ekonomik aktörlerin dinamiklerini değiştirdiğini söyleyen Burkay, Türkiye’nin bu değişimle ilgili hazırlık yapması gerektiğini vurguladı.

Burkay, dijitalleşen dünyada yeni ekonomi aktörlerinin hızla güç kazandığını belirterek, “Sonraki 50 yıl süresince, mevcut sermaye yapısı bu şekilde devam edecek” diye konuştu. Ülkenin stratejik önemine dikkat çeken Burkay, şirketlerin günlük sorunlarla uğraşmak yerine geniş perspektife odaklanmaları gerektiğini ifade etti.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’ün mobilya sektöründe güçlü bir konumda olduğunu söylerken, Bursa’nın dış ticaretine büyük katkı sağladıklarının altını çizdi. Ayrıca, alternatif pazarlara yönelme ihtiyacını vurguladı.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu, Bursa Yat Limanı projesinin detaylarını aktararak, bu projeyle bölgedeki rekabetçi yapıyı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun ise Yenişehir Havalimanı’nın potansiyelinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Bursa Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri de dünya politikalarındaki gelişmeler hakkında bir seminer düzenleyerek katılımcılara bilgi sundu.