Bursa’da 1. sınıf öğrencileri, avuç içlerine sığmayan ördekleri, Dünya Yaban Hayatı Günü’nde doğaya bırakarak anlamlı bir etkinliğe katıldı.
3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla Türkiye genelinde yaban hayatının tanıtılması ve korunmasına yönelik çeşitli organizasyonlar yapıldı. Bursa’da bir alışveriş merkezinde, doğada hayatını kaybeden ama tedavi edilemeyen yaban hayvanlarının fotoğrafları sergilendi. Şehit Bilal Kanat İlkokulu’nun 1. sınıf öğrencileri, Yaban Hayatı Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ederek yaban hayatının Türkiye ve dünya üzerindeki önemi ile ilgili bilgilendirildi ve etkinlik kapsamında tişörtler verildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaralı halde bulunarak Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde bakıma alınan yeşilbaş ördek ve güvercinler, 1. sınıf öğrencileri tarafından doğaya salındı.