Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler Mahallesi’nde gerçekleştirdiği iftar organizasyonunda vatandaşlarla buluşan Başkan Mustafa Bozbey, Osmangazi bölgesindeki yıllardır çözülemeyen alt ve üst yapı problemlerini göreve gelmesinin ardından hızla gündeme aldıklarını ifade ederek, herkesin güzel günlere birlikte ulaşacağını vurguladı.
Belediyenin 17 ilçede sürdürdüğü iftar etkinlikleri, Osmangazi’nin Hamitler Mahallesi’nde devam etti. Hamitler Kapalı Pazar Alanı’nda yapılan programa yaklaşık 4500 kişi katılırken, bu buluşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, bürokratlar, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve bölge sakinleri yer aldı. İftar öncesinde çocuklara yönelik gerçekleştirilen Karagöz gölge oyunu etkinliği, miniklere keyifli anlar sundu ve akşam ezanıyla birlikte oruçlar topluca açıldı.
“Yatırımlarımız devam ediyor”
İftar sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Mustafa Bozbey, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma anlamında önemine değinerek, her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Her akşam bir ilçede iftar programına katılarak toplamda 17 ilçeyi ziyaret ettiklerini dile getiren Bozbey, Osmangazi’nin sıkıntılarını da yakından takip ettiklerini ifade etti. Daha önce çözülmemiş olan altyapı ve üstyapı sorunlarının tarafında büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Bozbey, “Hamitler Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projelerimiz sürüyor. Hem vatandaşlarımızın hem de muhtarlarımıza gelen talepleri dikkate alıyoruz. Hamitler’in ve diğer mahallelerimizin yüzü gülsün istiyoruz. Yatırımlarımıza devam ediyoruz ve umuyorum ki, birlikte daha nice güzel günlere ulaşacağız,” şeklinde konuştu.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, kardeşlik, dostluk ve dayanışmanın önem kazandığı Ramazan ayının tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diledi.
İftar sonrası Bursa Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen mini konser, katılımcılara hoş anlar yaşattı. Başkan Bozbey, teravih namazının ardından Yunuseli Kalemdar Camii’nde vatandaşlarla buluşarak, tatlı ikramında bulundu. Bunun yanı sıra, Bursa 1965 Samsunspor Taraftarlar Derneği’ni ziyaret ederek mahalle sakinleriyle sohbet etti.