Bursa’da düzenlenen Girişimcilik Kampı ile gençler girişimcilik yeteneklerini geliştirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu işbirliğiyle Bursa’da Girişimcilik Kampı düzenledi. Etkinlikte eğitimler, Teknopark gezisi ve kültürel aktiviteler yer aldı. Katılımcılara girişimcilik ve yapay zeka konularında bilgi verildi. Kamp sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu işbirliğiyle Bursa'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği ÜNİDES Programı kapsamında, Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından organize edilen Girişimcilik Kampı etkinliği Bursa’da gerçekleştirildi. 3 gün süren etkinlik, 7 farklı eğitim oturumu, bir Teknopark ziyareti ve çeşitli kültürel aktivitelerle dolu bir içerik sundu.

Kampa katılan öğrenciler, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’ne ulaşarak programın ilk aşamasına KOSGEB SME Experti Sabri Göksu Baran’ın eğitimiyle başladılar. Baran, KOSGEB’in sunduğu fırsatlar hakkında bilgi verip, oturum sonrasında katılımcıların sorularını yanıtladı. Ardından Yazılım Academy’nin CTO’su Alper Tunga, öğrencilere yapay zeka ile ilgili detaylı bilgiler ve bu teknolojinin girişimcilikte nasıl kullanılacağına dair bilgiler aktardı. Sunum sonunda, öğrenciler yapay zeka ile ilgili yeni fikirler geliştirme fırsatı buldular. İlk gün, T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal’ın yönettiği etkileşimli bir eğitim ile sona erdi. Aksakal, girişimcilik üzerine faydalı bilgiler verirken, TEKNOFEST gibi etkinliklere katılmanın önemine de vurgu yaptı.

Kampın ikinci günü ise Sinem Aktaş’ın girişimcilik üzerine yaptığı koçluk eğitimiyle başladı. Aktaş, katılımcılarla interaktif bir yöntemle ilerleyerek, kurumsal deneyimlerini paylaştı. Düzce Teknopark Uluslararası Projeler Koordinatörü Utku Can Aydın, Erasmus+ projeleri hakkında bilgi verirken, hem kendi deneyimlerini aktardı hem de proje yazımıyla ilgili detaylar sundu. Bursa Ulutek Teknopark’a yapılan gezi sırasında, öğrenciler girişimci Adem Aksu ve Erdem Mutlu ile tanışarak, kendi projeleriyle ilgili bilgi alışverişi yaptı.

Etkinlikte ayrıca Hybrid Akademi’nin Co-Founder’ı Harun Seyran, girişimcilik, ağ kurma ve yapay zeka konularında interaktif bir sunum yaptı. Sunum sonrası Seyran, bu konularla ilgili uygulamalı örnekler sundu. Öğrenciler, bu süreçler arasında yer alan kültürel gece etkinliğinde de keyifli anlar yaşadı.

Kampın son gününde Düzce Teknopark Girişimcilik ve Ticarileştirme Destek Birimi Koordinatörü Selçuk Cantürk, Girişimcilik Yarışması düzenleyerek, öğrencilere sorun tespit etme ve bu sorunlara çözümler geliştirme fırsatı sundu. Cantürk ayrıca, girişimcilik yolculuğu hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, öğrencilerin ilgisini çekti. Girişimcilik Kampı’nın kapanışı, katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesiyle gerçekleştirildi.