Bursa Büyükşehir Belediyesi, beklenen yoğun yağışların yol açabileceği sel ve taşkın tehlikelerine karşı önlemlerini almakta. Şehrin çeşitli bölgelerinde ızgara ve rögar temizleme çalışmalarına hız verdi.
Sağlıklı ve yaşanabilir bir Bursa hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla Tarım Peyzaj A.Ş. aracılığıyla sel baskınlarına karşı proaktif tedbirler aldı. Ekipler, yağmur suyu ızgaralarının temizliğine hız vererek, trafik akışını aksatmamak için titizlikle çalışmalarını yürütüyor. Yapılan temizlikler sonucunda 75 bin 509 metre uzunluğundaki yağmur suyu ızgarası temizlendi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşların kışı sorunsuz geçirebilmesi ve altyapının düzgün çalışması için tüm hızlarıyla çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, İnegöl, Gemlik ve Mustafakemalpaşa gibi çeşitli bölgelerde devam eden yağmur suyu yatırımlarına dikkati çekti. Bozbey yaptığı açıklamada, “Yatırım projelerinin yanı sıra dere temizleme işlemlerimiz de sürüyor. Bursa halkına en iyi hizmeti verebilmek için tüm ekipmanlarımızı ve personelimizi seferber ediyoruz. BUSKİ ile işbirliği yaparak şu ana dek kent genelinde 75 bin 509 metre yağmur suyu ızgarası temizlendi. Daha güçlü bir Bursa için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.