Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı Şampiyonluk Kutluyor

2025-2026 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, deplasmanda Ankaragücü'nü 81-65 mağlup ederek Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi. TOBB ETÜ Spor Salonu'nda gerçekleşen karşılaşmaya, Roberto Gallinat, Ömer Utku Al, Hakan Yapar, Enes Berkay Taşkıran ve Nysier Brooks ilk beş olarak başladı. İlk iki periyotta karşılıklı basketlerle geçen mücadelede, takımlar soyunma odasına 36-36 eşitlikle girdi.

İkinci Yarıda Çayırova'nın Üstünlüğü

İkinci yarı ile birlikte oyuna ağırlığını koyan Çayırova Belediyesi, dış atışlardan bulduğu isabetlerle farkı açmayı başardı. Üçüncü periyotta üstünlüğünü hissettiren Çayırova temsilcisi, karşılaşmayı 81-65 galip tamamlayarak Türkiye Basketbol Ligi'ndeki şampiyonluğunu ilan etti ve Basketbol Süper Ligi'ne yükselerek başarılarına bir yenisini ekledi.

Başkan Çiftçi'den Kutlama

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Şampiyon Çayırova Belediyesi. Türkiye Basketbol Ligi 2025-2026 sezonunu zirvede tamamlayarak şampiyon olan Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı'mızı yürekten kutluyorum. Sezon boyunca parkede terinin son damlasına kadar mücadele eden, her maçta yüreğini ortaya koyan oyuncularımıza, teknik ekibimize ve her zaman yanımızda olan taraftarlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Beş yıllık emek, inanç ve mücadele ile yazılan tarihi başarı hikayesini şampiyonlukla taçlandırmaktan mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz” dedi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi