Çekmeköy’de düzenlenen bir asayiş uygulaması esnasında durdurulan bir otomobilde, yaklaşık 10 kilogram uyuşturucu madde bulundu. Araçta bulunan iki şüpheli, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 19 Nisan 2025 tarihinde saat 21.15 civarında Çekmeköy Çamlık Mahallesi’ndeki Eski Ankara Caddesi üzerinde bir araca şüpheyle yaklaşarak durdurma gerçekleştirdi. Yapılan detaylı arama sonucunda; toplam ağırlığı 9 kilo 965 gram olan 10 adet şeffaf, vakumlu paketlenmiş bonzai maddesi ele geçirildi. Araçta bulunan B.K. (41) ve R.G. (51) isimli şüpheliler, gözaltına alındı.
Yapılan sorgulamalarda, B.K.’nın “kumar oynatmak”, R.G.’nin ise “uyuşturucu madde kullanmak ve kasten yaralama” suçlarından geçmişinin bulunduğu belirlendi. İlgili olayla bağlantılı olarak yakalanan şüpheliler, “uyuşturucu madde imal ve ticareti” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.