İsviçre’nin Cenevre kentinde yaşayan altı genç, Malatya’nın Arguvan ilçesine yeni bir etüt merkezi kazandırmak amacıyla bağış topladı.
Deniz Altaş, Ela Avcıoğlu ve Kaan Karaca’nın önderliğindeki bu gençler, Leon Kurdoğlu, Anna Begger ve George Konialidis gibi uluslararası öğrencilere de destek alarak depremden etkilenen Malatya için bir yardım kampanyası başlattı. Toplanan bağışlar sayesinde, Arguvan’da 5 sınıflı bir etüt merkezi inşa edilmesi planlandı. Proje için, yerel belediye ile Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ile görüşmeler yapan gençler, düzenlemelere katıldılar.
Projenin başlangıcı, ilçede gerçekleştirilen bir protokol imza töreniyle yapıldı. Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Abidin İnan ve İsviçre proje temsilcisi Zeliha Altaş, projenin resmileşmesi için belgeleri imzaladılar.
Başkan Eren, projenin Arguvan için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Eren, “16 yaşındaki Deniz Altaş liderliğinde İsviçre’de başlatılan kampanya ile Malatya’ya etüt merkezi yapılması kararlaştırıldı. Bu merkez, Arguvan’a yapılacak olup biz de yerel yönetim olarak sürece katıldık. Planları, yaklaşık 500 metrekarelik alanda, 200 metrekare büyüklüğünde 5 derslik, kütüphane, ortak çalışma alanı ve teknoloji sınıfı ile açık hava alanı içerecek şekilde inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
Deniz Altaş’ın annesi Zeliha Altaş ise, Malatya’daki çocuklara yardım etmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Üç Türk ve üç yabancı öğrenci, bu etüt merkezinin yapımında bir araya geldi. İnşaat tamamlandığında, eğitim süreçlerine de katkı sağlayacaklar. İsviçre’den Arguvan’a olan desteğimizle, belediye ve vakfımızın da yardımları sayesinde bu projeyi hayata geçireceğiz. Merkez açıldığında mutluluğumuz artacak. Projemizin bir diğer önemli yanı da ‘Yeşil Bina Sertifikası’ alacak olması” dedi.