Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Özdek ve Gezme aileleri arasında 2020 yılında yaşanan ve üç kişinin yaşamını yitirmesine, on iki kişinin de yaralanmasına neden olan kan davası, nihayet barış ile sonuçlandı.
Cizre’de devam eden bu düşmanlık, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle sona erdi. Bu kişiler, katılımcılara ve iki aileye barışın değerine dair etkileyici konuşmalar yaparak uzlaşmanın gerekliliğini vurguladılar. Ardından, dualarla birlikte iki ailenin bireyleri bir araya gelerek el sıkışarak aralarındaki anlaşmazlığı sonlandırdılar. Katılımcılar, kalıcı bir barış için dileklerini iletti.
Öte yandan, Cizre’de 6 Haziran 2020’de, Özdek ve Gezme aileleri arasında yaşanan silahlı çatışmada Nurettin Gezme ve Hacı Gezme hayatını kaybetmiş, on dört kişi de yaralanmıştı. Takiben, 17 Mayıs 2023 tarihinde Seyithan Gezme, Silopi’de Hasan Özdek’i tabancayla vurup onun başında beklemiş, Hasan Özdek ise kaldırıldığı Silopi Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti.