Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cuma Namazı Sonrası Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası basın toplantısı düzenleyerek, ABD ziyaretinin kesin tarihlerinin henüz belirlenmediğini açıkladı. Terörle mücadeledeki kararlılık ve ekonomik duruma dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin her alanda gelişim gösterdiğini vurguladı. MHP lideri Devlet Bahçeli’yle yaptığı görüşmeyi de paylaşarak, Bahçeli’nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası basın toplantısı düzenleyerek,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Hazretleri Camii’nde icra etti. Namazın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, gündeme dair önemli bilgiler paylaştı.

Erdoğan, henüz belirlenmiş bir ABD ziyaret tarihi olmadığını ifade ederek, “Dışişleri ve Ticaret Bakanlarım, Amerika ile ilgili planlamalar üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Bu seyahat programları anlık olarak değişebilir ve Amerika’ya yapılacak ziyaretler gündeme gelebilir. Özellikle son zamanlarda öne çıkan vergi yapılandırmaları gibi konular, bu ziyaretlerde önemli başlıklar arasında yer alabilir. Türkiye’ye yönelik olumlu yaklaşımların hayata geçmesini umuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Terörsüz bir Türkiye için planladığımız süreç, beklediğimiz gibi ilerlemekte. Bir sorunla karşılaşmadık. Her yeni gelişme, ülkemiz ve bölgemiz için olumlu bir şekilde sonuçlanmakta. CHP’nin terörle mücadeledeki adımlarının yanıltıcı olabileceğini hatırlatmak isterim. Gezi olaylarında yaşananlardan ders çıkarılmalıydı. Şu anki gelişmeler, CHP’nin eylemlerinin sonuç vermediğini ve vermeyeceğini gösteriyor. Türkiye güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor ve Cumhur İttifakı, terörsüz bir Türkiye’nin en sağlam temellerini atıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, muhalefetin 2 Nisan tarihli boykot çağrısının beklenen etkiyi yaratmadığını belirterek, “Alışveriş merkezleri o gün oldukça hareketliydi. Bu ülkeye karşı kampanya yürütenlerin, halkımızın aleyhine etki yapma çabaları sonuçsuz kalmakta. Aslında tam tersi; halk daha fazla alışveriş yapıyor ve milli bir duruş sergiliyor. Milletime bu duruşu gösteren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefon görüşmesi yaptığını ve onun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, “Devlet Bey, her zaman ülkemize ve milletimize faydalı olmuştur. Kendisine sağlık ve afiyet dileyerek, her zaman olduğu gibi yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.