Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde ikamet eden 54 yaşındaki Hanım Yıldırım, 15 yıldır öğrenci servis şoförü olarak geçimini sağlıyor. Zorlu dağ yollarında öğrencilere hizmet eden Yıldırım, sadece servis şoförlüğüyle kalmayıp, köydeki ihtiyaç sahiplerine de yardımcı oluyor ve acil durumlarda hastaları ilçeye ulaştırarak destek sağlıyor. Küçük yaşlardan itibaren karşılaştığı zorluklardan etkilenerek direksiyon başına geçme hayalini kurduğunu ifade eden Yıldırım, zorluklara rağmen mesleğini sürdürmekte kararlı. Tunceli Valisi Şefik Aygöl, Yıldırım ile yaptığı görüşmede, ‘Bir kadının neler başarabileceğinin canlı örneğisin' dedi.

Gördesli Öğrencilerden Depremzedelere Yardım Eli
Gördesli Öğrencilerden Depremzedelere Yardım Eli
İçeriği Görüntüle

Hanım Yıldırım, çocukluğunda yaşadığı olayların kendisini araç kullanma konusunda teşvik ettiğini belirterek, ‘Kadınlar istediklerinde her şeyi yapabilirler' dedi. Yıldırım, '15 yıldır öğrenci servisliği yapıyorum, bir dönem yolcu da taşıdım. Şu anda öğrenci servisi yapıyorum. Geçen sene iki sefer yapıyordum, bu yıl tek sefer yapıyorum. Bana emanet çocuklar var, onları okula götürüp getiriyorum. Zor olsa da bunu yapmak zorundayım. Hayat mücadelesi. Çok zor günler geçirdim ama yine de devam ediyorum. Tüm kadınlar korkmasın, yapsınlar. Kadın her şeyi başarabilir' dedi.

Yıldırım, çevresindeki insanların güvenini kazanarak, hastalık durumunda yardım etmeye hazır olduğunu vurguladı. ‘Buraya 10 tane erkek getirsinler, ben onlardan önce zinciri bağlarım. Kendimi özgür hissediyorum, her şeyi yapabilirim. Araç kullandığımda özgürüm. Bir şey olduğunda hemen ilçeye gidip hastaları taşıyorum. Köylüler bana ‘sen bizim gücümüzsün' diyorlar. Doğum durumunda hastaneye götürüyorum ve kadınlar olarak yanlarında oluyorum. Kadınlar kendilerini ezdirmesin, her şeyi yapabilirler. Kadın, evde ve dışarıda her şeyi başarabilen varlıktır. Kadınların kıymetini bilmeliyiz ve her kadın istediği her şeyi yapabilmeli.'

Kaynak: İhlas Haber Ajansı