Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla dikkat çekici bir mesaj yayımladı. Erbaş, “Kadınlar, nezaket, zarafet, şefkat ve merhametin sembolüdür. Savaşlar ve şiddetten etkilenen binlerce kadın için vicdanları harekete geçirecek bir iyilik hareketinin başlamasına vesile olmasını ileriye umuyorum” ifadelerini kullandı.
Erbaş, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadınların, insan onuruna saygı gösteren ve temel haklarını koruma görevini üstlenen İslam medeniyetinin bir parçası olarak, önemli bir yerleri var. Annelerin, sağlam ailelerin şefkat ve merhamet kaynağı olduğunu unutmamalıyız. Kadınlarımızın, haklarına sahip ve saygın bir dünyada yaşamasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak bizim en önemli sorumluluklarımızdandır” dedi.
Başkan Erbaş, ayrıca, dünya genelinde kültürel ve insani değerlerin zalimler tarafından yok edilmeye çalışıldığını belirterek, “Bu zulümlerden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklardır. Özellikle Gazze’de işgale maruz kalan kadınlar gibi, savaş ve yoksulluk sebebiyle sıkıntı çeken kadınlar, hukukun ve iyiliğin değerini artırıyor” açıklamasında bulundu.
Son olarak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, savaş ve şiddet mağdurlarının yaşamları için iyilik hareketlerine katılmalarını ve vicdanlarını harekete geçirecek bir etki yaratmalarını diledi.