Diyarbakır’da 18 Mart’ta Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlandı

Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı kapsamında düzenli törenlerde Vali Murat Zorluoğlu, şehit ailelerine anlamlı bir mesaj verdi. Törende gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi. Tören İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim ve öğrenci performansları ile zenginleştirildi.

Diyarbakır'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110.

Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yılı dolayısıyla anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü kutlama amacıyla yapıldı. İlk olarak Yenişehir ilçesindeki Hava Şehitliği’nde başlayan program, Vali Murat Zorluoğlu ve diğer resmi yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Anma programı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla sona erdi. İkinci bölüm ise Cahit Tarancı Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Bu programda da saygı duruşu, Kur’an-ı Kerim ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerin şiirleri ve Çanakkale türküleri dinleyicilerle buluştu. Resim yarışmasında birinci gelen öğrencilere ödülleri Vali Zorluoğlu tarafından verildi.

Son olarak, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Burada 24 şehit ve gazi yakınına madalya takdim eden Zorluoğlu, şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Sizler iki güzelden birine kavuşmanın şerefine nail olmuş özel insanlarsınız. Devletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin daima yanında olmaya özen göstermektedir. Bugün, milletimizin şehit ve gazilerine olan minnetinin bir simgesi olarak madalyalarınızı sunuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.