Diyarbakır’da cerrahiden sonra 90 bin lira istenilen hastadan şikayet geldi!

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde, geri dönüşü olmayan sağlık sorunları yaşayan Berivan Önder, ameliyat sonrası genel cerrah Prof. Dr. Burak Veli Ülger’in 90 bin lira talep ettiğini ve ödemeyi kuyumcu hesabına yaptığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, konuyla ilgili soruşturma açıldığını açıkladı.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde, geri dönüşü olmayan sağlık sorunları yaşayan

Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde bir genel cerrahi uzmanının ameliyat ettiği bir hastadan 90 bin lira talep ettiği öne sürüldü. İddiaya göre, hasta bu parayı bir kuyumcuya ait IBAN’a havale ederek, not kısmına “altın alımı” yazılması istendi. Ameliyat sonrası sağlık sorunları yaşayan hasta, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aşırı kilo kaybı nedeniyle vücudundaki sarkmaları gidermek isteyen 33 yaşındaki Berivan Önder, 27 Mart tarihinde Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Genel Cerrah Prof. Dr. Burak Veli Ülger tarafından ameliyata alındı. Beş gün sonra korsesini çıkardığında silikonların yanlış yerleştirildiğini fark eden Önder, bu durumu doktora ilettiğinde yeterince ilgi görmediğini savundu. Ameliyat öncesinde kendisinden talep edilen 90 bin lirayı da kuyumcu hesabına havale ettiğini öne sürdü. Yaşanan olaylar sonrası emniyete ve savcılığa başvuruda bulundu.

Önder, hızlı kilo kaybı sonrası hastaneye başvurduğunu belirtti ve Burak Veli Ülger’in gerçekleştirdiği operasyonun başarısız olduğunu, doktorun bunu kabul ettiğini söyledi. Ancak kendisini yalnız bıraktığını ifade eden Önder, ameliyat sonrası görüntülerin simetrik olmadığını ve silikonların beklenmedik bir şekilde yerleştirildiğini öğrendi. Sorunları iletmek adına yeniden görüşme talep ettiğini, ancak doktorun yardımcı olmayacağını söylediğini öne sürdü.

Hukuki süreçler başlattığını dile getiren Önder, ilgili makamlara durumu bildirip mağduriyetini anlattığını ifade etti. Şu an tekrar bir operasyon geçirmesi gerektiğini, maddi ve manevi kaybı nedeniyle bu sürecin zor olduğunu vurguladı.

Ayrıca, “Benden 90 bin TL talep edildi. IBAN üzerinden bu parayı göndermemi istediler” diyen Önder, bunun yanı sıra ödemede ‘altın alımı’ notunun yazılmasını istediklerini belirtti. Hastanenin resmi veznesine ödeme yapılması gerektiğini vurgulayan Önder, bu durumu başhekimiyle paylaştığını ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

Önder, yaşadığı durumu ifade ederken, insanlara bu tür durumlarla karşılaşmamalarını umarak, “Beni yarım can ettiler, bu şekilde mağdur olan başkaları olmasını istemiyorum. Tedavim yarım kaldı ve bu durum sağlığımı tehlikeye atıyor” dedi. Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl ise, iddialarla ilgili olarak derhal bir soruşturma başlattıklarını ve konunun ciddiyetle inceleneceğini belirtti.