Diyarbakır'da İş Dünyası Temsilcileri Kurşunlama Saldırısına Tepki Gösterdi

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, kuyumcu esnafına yönelik gerçekleşen kurşunlama olayına tepki göstermek amacıyla bir araya geldi.

Kuyumcular bir günlük kepenk kapatma eylemi gerçekleştirdi.

DİKO Başkanı Özer Sanal, dün sabah saatlerinde iş yerine düzenlenen silahlı saldırının ardından yaptığı açıklamada, bu eylemi yalnızca şahsına yapılmış bir saldırı olarak görmediğini, Diyarbakır esnafının huzuruna yönelik bir tehdit olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Sanal, “Devletimiz, olayın aydınlatılması için gereken tüm adımları atmaktadır. Emniyet güçlerimiz, faillerin adalete teslim edilmesi için büyük bir titizlikle çalışmaktadır,” dedi.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, yaşanan olayların kentin huzurunu bozmak için yapıldığını belirterek, “Bu saldırılar, Diyarbakır halkının huzuruna sıkılmış bir kurşundur,” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ise, bu tür saldırıların iş camiasına yönelik olduğunu ve Diyarbakır'ın bu çetelere asla ödün vermeyeceğini vurguladı. Kaya, hukuksal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı