Diyarbakır’da JASAT’ın Operasyonu ile 3 Aranan Şahıs Yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, aranan üç kişiyi yakalayarak cezaevine gönderdi. Suçlamaları arasında hırsızlık ve kasten öldürme bulunan B.L., Y.İ.S. ve B.A. düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, aranan üç kişiyi yakalayarak

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan üç şüpheli yakalanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, JASAT’ın nitelikli suçlar işleyen kişileri yakalamaya yönelik yürüttüğü sistematik çalışmaların sonucunda bu kişilerin etkili bir şekilde ele geçirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “JASAT ekipleri, ‘Bina İçerisinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık’ suçuyla 17 yıl, 7 ay, 4 gün ceza alan B.L., aynı suça dair 10 yıl, 2 ay, 25 gün cezası bulunan Y.İ.S. ve ‘Kasten Öldürme’ suçundan 7 suç kaydı olan ve 15 Ekim 2020 tarihinden itibaren aranan B.A. isimli şahısların Yenişehir, Kayapınar ve Sur ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandığını duyurdu. Yakalanan bu şahıslar, çıkarıldıkları adli merciler tarafından tutuklanarak Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.