Diyarbakır’da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Bilgilendirme Eğitimi Düzenlendi

Diyarbakır’da İl Jandarma Komutanlığı, Dicle ve Merkez Jandarma Karakolları ile birlikte Halk Eğitim Merkezinde kadınlara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenledi. Kadınlara KADES broşürleri dağıtıldı ve 6284 sayılı kanun hakkında bilgi verildi, bu sayede kadınların hakları konusunda farkındalık artırıldı.

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı, Dicle ve Merkez Jandarma Karakolları ile

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı iş birliğiyle Halk Eğitim Merkezinde kadınlara yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Bu etkinlikte, kadın kursiyerlere farkındalık artırmak amacıyla KADES broşürleri dağıtıldı ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu hakkında detaylı bilgi verildi. Yapılan bu faaliyet, kadınların haklarını öğrenmeleri ve şiddetle baş etme konusundaki güçlerini artırmaları açısından kritik bir öneme sahip.