Düzce'de Çocuk İşçiliğine Karşı Proje Tamamlandı

DÜZCE(İHA) - Düzce'nin Cumayeri ilçesinde, mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik gerçekleştirilen projenin sezon kapanış programı düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi iş birliğinde hayata geçirilen “Mevsimlik Tarımda Fındık Hasadında Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Sona Erdirilmesi Projesi” kapsamında, Düzce Valisi Mehmet Makas da etkinliğe katıldı.

Cumayeri Mehmet Metin İlkokulu'nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Seyfullah Ordueri, Cumayeri Kaymakam vekili Ceyhun Denli, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer, İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ile il ve ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

100 Öğrenciye Eğitim ve Sosyal Destek

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje, Cumayeri'nde 10 öğretmenin rehberliğinde 100 öğrenciye eğitim ve sosyal etkinlik desteği sağladı. Ağustos ayı boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, öğrencilerin eğitimden kopmadan sosyal, kültürel ve gelişimsel açıdan desteklenmesini, çocuk işçiliği konusunda farkındalık oluşturulmasını ve çocukların güvenli bir ortamda gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladı.

Renkli Kapanış Programı

Sezon kapanışında öğrenciler, hazırladıkları halk oyunları, sıra gecesi, koro ve zimbole gösterileriyle sahne aldı. Öğrencilerin performansları, protokol üyeleri ve davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Düzce'de uygulanan bu proje ile mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi ve çocukların eğitim süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Bir sezon boyunca eğitim ve sosyal etkinliklerle desteklenen 100 öğrenci, kapanış programında sahne alarak çalışmalarını tamamladı. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Düzce'de fındık hasat sezonunun devam ettiği dönemde gerçekleştirilen bu çalışmalar, çocukların eğitimden kopmadan sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını desteklemeyi amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı