Düzce’den AB Ülkelerine Yüksek Miktarda Fındık İhracatı Yapıldı

Düzce, ocak ve şubat 2024’te Avrupa Birliği ülkelerine toplam 5.422 ton fındık ihraç etti. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınan veriler, ocak ayında 2.416 ton, şubat ayında ise 3.006 ton fındık gönderildiğini gösteriyor. Türkiye, dünya fındık pazarının yüzde 70’ini elinde bulunduruyor.

Düzce, ocak ve şubat 2024'te Avrupa Birliği ülkelerine toplam 5.422

DÜZCE (İHA) – Düzce’den, ocak ve şubat ayları içerisinde Avrupa Birliği ülkelerine toplamda 5 bin 422 ton iç fındık ihraç edildiği bildirildi.

Dünya fındık pazarında önemli bir konuma sahip olan Türkiye, bu sektörde yüzde 70’lik payla piyasayı elinde bulunduruyor. Ülkemiz, fındığına özellikle Avrupa ülkeleri dahil pek çok ülkeye ihraç etmeye devam ediyor. Fındık üretimi ve ihracatında dünyada lider konumda bulanan Türkiye, bu bereketli ürünü, Düzce’deki birçok aile tarafından da yetiştiriyor.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık ihracatına ilişkin önemli verilere ulaştı. Açıklanan verilere göre, ocak ayında 2 bin 416 ton, şubat ayında ise 3 bin 6 ton fındığın ihraç edildiği kaydedildi.

Ayrıca, 2024 yılı içerisinde Düzce’den gerçekleştirilen fındık ihracatının toplamda 20 bin 240 ton olduğu belirtildi.