Edirne’de Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’den üniversite personeli için yer değişikliği eylemi

Edirne’de Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen üyeleri, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkını talep ederek eylem düzenledi. Eğitim Bir-Sen Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Atalay Cüce, mevcut sorunlar çözüme kavuşturulana kadar mücadele edeceklerini açıkladı.

Edirne'de Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen üyeleri, üniversite idari personelinin yer

Edirne’de Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen üyesi sendikalar, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı için eylem gerçekleştirdi. Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen, Türkiye genelinde 81 ilde bu konu hakkında protestolar düzenledi. Edirne’deki etkinlikte Eğitim Bir-Sen Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Atalay Cüce, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi önünde sendika üyeleri adına konuşma yaptı.

Cüce, sorunların çözülmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı ve yer değişikliği taleplerinin önemine dikkat çekti. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan üniversite idari personelinin, diğer kamu kurumlarındaki personeller gibi iller arasında yer değiştirme haklarına sahip olmadığını ifade etti. Muvafakatın sağlanmaması durumunda uzun dava süreçlerinin meydana geldiğini belirten Cüce, bunun yanı sıra uygulanan yönergelerin tutarsızlığına da değindi ve bu yönergelerin üniversiteler arasında birliğin sağlanamadığını açıkladı.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddelerinin, üniversiteler arası atanmalara hukuki bir zemin sunduğunu dile getiren Cüce, Memur-Sen’in de bu konuda çalışmalar yaptığını ve YÖK nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi. Ancak şu an için etkili bir sistemin oluşturulamadığını belirten Cüce, üniversiteler arası merkezi yer değişikliğinin sağlanabilmesi için YÖK Başkanlığı’na bağlı bir düzenlemenin gerekliliğini vurguladı.

Somut çözümler bulununcaya kadar haklı taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini belirten Cüce, üniversite çalışanlarının ek ödemeleri ve tazminatları gibi konularda iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydetti. Eğitim-Bir-Sen olarak, akademisyenlerin ücretlerinin artırılması ve idari personelin haklarının savunulması için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.