Ekrem İmamoğlu’nun Diploması Krizinin Ardından Kapatılan Girne Amerikan Üniversitesi Binası Kullanıma Kapatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nden aldığı diplomanın sahte olduğu iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu’nun diplomasını iptal etti. Eski GAÜ binası ise otel olarak kullanıldıktan sonra kapatıldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eğitim aldığı Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) binası, otel haline getirildikten sonra bir süre önce kapatılarak kullanılmaz hale geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’ndeki diplomasının sahte olduğu iddiaları ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) raporunun ardından “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla bir soruşturma açtı. İstanbul Üniversitesi, dün yapmış olduğu duyuruda İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettiğini bildirdi. KKTC’deki Girne Amerikan Üniversitesi’nin durumu görüntülendi. 1985 yılında yalnızca 7 öğrenci ile eğitim vermeye başlayan Girne Amerikan Üniversitesi, o dönemde University College Northern Cyprus (UCNC) ismiyle anılıyordu. Eski bina, üniversitenin kampüsünün Girne ilçesindeki Karaoğlanoğlu bölgesine taşınmasının ardından öğrenci yurt olarak kullanılmaya başlandı ve bir süre otel olarak hizmet verdi. Ancak otel işletmeciliği sona erdikten sonra kapılarını kapatan bu yapı, günümüz itibarıyla harabe durumunda ve işlevsellikten uzak.

Öğrencilerin diplomaları Southeastern Üniversitesi’nden alınıyor

Kuruluşundan itibaren uluslararası geçerliliğe sahip olabilmek amacıyla akademik iş birlikleri gerçekleştiren GAÜ, ABD merkezli akredite olan Southeastern University DC ile anlaşma imzaladı. Böylelikle 1993 yılına kadar GAÜ’de öğrenim gören öğrenciler, diplomasını hem GAÜ hem de Southeastern Üniversitesi’nden alabiliyordu.