Emine Erdoğan, 15 Temmuz Şehidi Necati Sayın’ın Ailesiyle İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz’da şehit olan Necati Sayın’ın ailesini ziyaret ederek iftar yaptı. Sayın ailesinin kahramanlıklarını vurgulayan Erdoğan, birlik ve dayanışmanın önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz'da şehit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında iki kızı gazi ve eşi ile damadı şehit olan Vehibe Sayın’ın iftarına katıldı.

Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla 18 Mart’ta Devlet Konukevi’nde gerçekleşen “Vefa İftarı”na Emine Erdoğan ev sahipliği yaptı. Programda, Vehibe Sayın, Emine Erdoğan’ı evinde ağırlamak istediğini belirtti. Bu davete icabet eden Emine Erdoğan, bugün Sayın ailesinin evine gitti ve onlarla birlikte iftar yaptı. İftar sonrasında, aile bireyleriyle çay içip sohbet eden Erdoğan, ailenin ihtiyaç ve taleplerini dinleme fırsatı buldu.

FETÖ’nün darbe girişimi esnasında Sayın’ın eşi Necati Sayın ve damadı Fazıl Gürs şehit olurken, kızları Ülkü Sayın ve Ayşe Emine Özyiğit’in ise gazi olduğu öğrenildi. Ayrıca Sayın’ın dedesinin de Çanakkale Savaşı’nda şehit düştüğü ifade edildi.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Bu akşam 15 Temmuz şehidimiz Necati Sayın’ın sevgili ailesinin misafiriydim. Ramazan’ın bereketi ve dayanışma ruhuyla aynı sofrada orucumuzu açtık. Şehidimizin emaneti olan eşi ve çocuklarıyla bir arada olmak benim için büyük bir değer taşıyordu. Vatan uğruna can veren Necati Sayın ile damadı Fazıl Gürs’e Allah’tan rahmet, sevdiklerine sabır diliyorum. Şehitlerimizin ve kahraman gazi kızlarımız Ülkü ile Ayşe’nin aziz hatırasını asla unutmayacağız.” şeklinde ifadeler kullandı.