Erzincan’da Tarım ve Orman Çalışanlarına Koruyucu Aile Eğitimi Düzenlendi

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aile eğitimi verildi. Alper Koçaker, eğitimin önemine vurgu yaparak personelin bilinçlendirilmesinin topluma fayda sağlayacağını belirtti. Psikolojik danışmanlar Elif Mutu ve Merve Tunç, eğitimin kapsamını anlattı.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde, Aile ve Sosyal Hizmetler

Erzincan’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çalışanlarına yönelik koruyucu aile eğitimi gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katılımın çok yüksek olması dikkat çekti.

Eğitimin amacı, tarım sektörü çalışanlarına yönelik koruyucu aile olmanın önemini anlatmak için Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından hazırlandı. Eğitim programına Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker de katıldı.

Eğitim açılışında konuşan Alper Koçaker, ülkemizde koruyucu aile olmanın taşıdığı önemi vurguladı. Tarım teşkilatının en uzak köylerde dahi hizmet verdiğini ve toplumun sosyal dinamiklerine hâkim olduğunu ifade eden Koçaker, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan eğitimlerin bu açıdan oldukça kıymetli olduğunu belirtti. Koruyucu aile konusu üzerinde durarak, eğitimde edinilen bilgilerin hem personelin bilinçlenmesi hem de bu bilgilerinin kırsal alanlardaki vatandaşlara ulaştırılması bakımından son derece değerli olduğunu söyledi.

Alper Koçaker, Erzincan’da çeşitli kurumların sosyo-kültürel eğitimlere dair çalışmalarına da değindi. Güvenlik güçleri ve diğer kurumlar tarafından narkoanne, arama kurtarma ve yangın eğitimleri gibi sosyal hedefli programların toplumun bilinçlendirilmesi için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, bu tür eğitimlerin kurumsal olarak çok önemli olduğunu kaydetti. Ayrıca, personelin bu eğitimlerden maksimum derecede yararlanmasını ve edindiği bilgileri çevresindeki insanlarla paylaşmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Eğitim sürecinde, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan psikolojik danışmanlar Elif Mutu ve Merve Tunç, katılımcılara koruyucu aile olma sürecine dair bilgi verdiler. Koruyucu ailenin tanımından başvuru süreçlerine, hangi çocukların koruyucu aile yanına yerleştirileceğinden bu sürecin ne kadar süreceğine kadar birçok önemli konu, program kapsamında ele alındı.