Erzurum’da Yoğun Kar Yağışı Sonrası Jandarma Ekipleri Vatandaşların Yardımına Koştu

Erzurum’da yoğun kar yağışının ardından jandarma ekipleri, yolda kalan araçları kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aşkale ve Oltu ilçelerinde mahsur kalan vatandaşlar, Jandarma’nın hızlı müdahalesiyle güvenle yoluna devam etti. Hava koşullarına uygun önlemler alınması ise öneriliyor.

Erzurum'da yoğun kar yağışının ardından jandarma ekipleri, yolda kalan araçları

Erzurum’da yoğun kar yağışı sonrası yolda kalan vatandaşların imdadına Jandarma ekipleri yetişti. Söz konusu olayda pek çok araç, Jandarma tarafından kurtarılarak yola devam etmeleri sağlandı.

Son günlerde etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Erzurum İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, vatandaşların güvenliği için 7/24 kesintisiz olarak çalışarak yolda mahsur kalanlara yardım etti.

Bu çerçevede; Aşkale ilçesindeki Topal Çavuş Mahallesi’nde devriye görevleri yürüten Jandarma, Bayburt’a giden üç aracın kar nedeniyle yolda kaldığını belirleyerek, gerekli müdahale ile araçların kurtarılmasını sağladı.

Aynı gün, Oltu ilçesinde yer alan Elmadüzü Mahallesi’nde bir vatandaşın köy yolunda aracıyla kar saplanması üzerine jandarmaya ihbarda bulunuldu. Oltu İlçe Jandarma Komutanlığı ve ilgili birimlerinin hızlı müdahalesi sayesinde araç yerinden çıkarılarak vatandaşın güvenli bir şekilde yola devam etmesi sağlandı.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması ve Jandarma Asayiş Timleri, kötü hava koşullarının etkilerini azaltmak ve vatandaşların karşılaşabileceği mağduriyetleri önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, “Kış şartlarına uygun ekipman ve lastik kullanımı, hava ve yol durumu takibi yapmaları ve acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları büyük önem taşımaktadır” ifadesine yer verildi.