Esenler Belediyesi, önemli Türkiye ve dünya meselelerinin tartışıldığı “2. Gündeme Dair Düşünceler” başlıklı seminere ev sahipliği yaptı. Seminerde, tanınmış gazeteciler güncel konular hakkında düşüncelerini ve gözlemlerini aktardı.
Esenler’de düzenlenen etkinlik, ulusal ve uluslararası gündemi etkileyen güncel konuları ele alan uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Esenler Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bu ikinci seminerin açılışına, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra gazeteciler Cem Küçük, Hadi Özışık ve Güngör Yavuzaslan gibi önemli isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hadi Özışık’ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda, Orta Doğu’daki güncel gelişmeler, Esad rejiminin durumu ve Gazze’deki ateşkesin sürdürülebilirliği gibi konular üzerinde duruldu. Katılımcılar, sunumların ardından gazetecilere çeşitli sorular yöneltti.
Gazeteci Cem Küçük, seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 23 yıllık süreçte dış politikada önemli adımlar attığını vurguladı. Küçük, “Türkiye artık dünya üzerindeki pek çok bölgede etkin bir güç haline geldi. Geçmişte, Türklerin hiçbir şey yapamayacağına dair bir algı vardı fakat bugün bunun tam tersinin olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.
Güngör Yavuzaslan ise, Suriye’deki durumla ilgili yaptığı değerlendirmede, Esad’a karşı mücadele eden grupların neden bu kadar hızlı bir ilerleme kaydettiğini sorguladı. Yavuzaslan, bu sürecin arka planında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililerin stratejik bir hamlesinin bulunduğunu ifade etti. Suriye’deki gelişmelerin ve bölgedeki güç dengelerinin hızlı bir şekilde değişiyor olmasının, global güç dengeleriyle yakından ilişkili olduğunu belirtti.