Esenler’de her yıl düzenlenen geleneksel ‘Çocuk İftarı’, bu yıl Gazze’de gerçekleştirildi. Savaş koşulları altında büyüyen Gazzeli çocuklar, kendileri için hazırlanan Ramazan sofrasında huzur ve bereketin tadını çıkardı.
Esenler Belediyesi, “Soframız da bir, gönüllerimiz de” mottosuyla hareket ederek, Ramazan ayının bereketini uzun süredir zor günler geçiren, ailelerinden ayrılan ve sevdiklerini kaybeden Gazzeli çocuklarla paylaştı. Özel olarak planlanan iftar organizasyonuyla bu çocukların yaşadığı acıları biraz olsun dindirmek hedeflendi. Esenler Belediyesi’nin desteğiyle Gazzeli aşçılar tarafından hazırlanan iftar yemeği, miniklerin yüzlerinde sevinç yarattı. İftarlarını neşeyle açan çocukların mutluluğu gözler önündeydi.
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Yıllardır sürdürdüğümüz ‘Çocuk İftarı’ geleneğini bu yıl da Gazze’de devam ettirdik. Ramazan ayının anlamını, savaş ortamında yaşayan çocuklarımızla paylaşmak bizim için büyük bir öneme sahip. Onların dayanışma ve kardeşlik duygularını hissetmelerini istedik” şeklinde konuştu.
Başkan Göksu, “Bir anlık gülümsemeleri bile yeter” diyerek, “Bu yıl Gazze’de de geleneklerimizi sürdürdük. Ramazan’ın ruhunu, savaşın ortasında büyüyen çocuklarımızla paylaşmak büyük bir değer taşıyor. Onların yalnız olmadıklarını bilmelerini, güzellikleri tatmalarını istiyoruz. Bir gün boyunca yüzlerinin gülmesi, her şeyden daha kıymetli” ifadelerini kullandı.